, ,

Miętowe bezy

20:49





MIETOWE BEZY

3 białka jaj
200 g drobnego cukru
kilka kropli ekstraktu mietowego
1/2 łyżeczki cream of tartare
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
różowy barwnik spożywczy

Do rondla nalej wodę. Nalej tyle aby miska, w ktorej bedziesz ubijać białka, dnem nie dotykała gotujacej się wody.  Do miski odpornej na temperaturę wbij białka oraz wsyp cukier i ubijaj recznie aż cukier sie rozpuści a cała masa sie ogrzeje. Sprawdz nabierając trochę masy miedzy palce i potrzyj czy cukier juz sie rozpuścił. Zdejmij miskę i zacznij ubijać mikserem az masa sie ostudzi i zgęstnieje.
Płaska forme wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj porcje masy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 110 stopni i piecz ok 30-60 min.


You Might Also Like

0 komentarze

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Blog Archive