QUINOA Z WARZYWAMI
{1 słuszna porcja :)}
1 mała szalotka
zielona fasolka szparagowa, pocięta w mniejsze kawałki
1/2 dużej czerwonej papryki, pokrojona w kostkę
1 mały pomidor malinowy, pokrojony w kostkę
6 grillowanych lub podpieczonych w piekarniku pomidorków cherry
łyżka mielonych orzechów włoski
posiekana natka
80 ml komosy ryżowej
300 ml bulionu warzywnego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól morska, pieprz do smaku
Na niedużej głębokiej patelni podsmażamy warzywa oprócz koktajlówek, dodajemy zioła. Smażymy ok. 5-8 min na średnim ogniu. Dodajemy komosę i smażymy kolejne 2 min. Zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i następnie zmniejszamy ogień. Gotujemy aż quinoa będzie miękka. Gdy za szybko nam odparuje bulion dolewamy trochę wody.
Doprawiamy ewentualnie do smaku, na wierz układamy pomidorki cherry, posypujemy natką i orzechami.



0 komentarze