Te muffiny na słono są wyśmienite na śniadanie. Wspaniale smakują przekrojone na pół z dojrzewającą szynką, sałatami i pomidorem.
Przygotowane z mąki kokosowej mają dużo błonnika, więc zaspokoją nasz głód i dodadzą energii na cały poranek.
MUFFINY Z CHEDDAREM {przepis na 6 szt.}
- 3 duże jajka z wolnego wybiegu
- 3 łyżki roztopionego masła
- 4 łyżki mleka lub mleka kokosowego
- 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 60 ml mąki kokosowej, przesianej
- 125 ml tartego sera cheddar + trochę do posypania
- sos Worcestershire
Zmiksuj jajka na puszystą masę, dodaj masło, mleko, sól oraz sproszkowany czosnek. Dodaj przesianą mąkę kokosową i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj ser i wymierzaj łyżką. Nakładaj porcje ciasta do foremki i piecz 15 min. w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C. Dwie minuty przed końcem pieczenia posyp tartym cheddarem i skrop kilkoma kroplami sosu Worcestershire.
Podawaj lekko ciepłe.
0 komentarze