, ,

Muffiny z cheddarem

21:12


Te muffiny na słono są wyśmienite na śniadanie. Wspaniale smakują przekrojone na pół z dojrzewającą szynką, sałatami i pomidorem.
Przygotowane z mąki kokosowej mają dużo błonnika, więc zaspokoją nasz głód i dodadzą energii na cały poranek.


MUFFINY Z CHEDDAREM {przepis na 6 szt.}
  • 3 duże jajka z wolnego wybiegu
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 4 łyżki mleka lub mleka kokosowego
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 60 ml mąki kokosowej, przesianej
  • 125 ml tartego sera cheddar + trochę do posypania
  • sos Worcestershire
Zmiksuj jajka na puszystą masę, dodaj masło, mleko, sól oraz sproszkowany czosnek. Dodaj przesianą mąkę kokosową i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj ser i wymierzaj łyżką. Nakładaj porcje ciasta do foremki i piecz 15 min. w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C. Dwie minuty przed końcem pieczenia posyp tartym cheddarem i skrop kilkoma kroplami sosu Worcestershire.
Podawaj lekko ciepłe.



You Might Also Like

0 komentarze

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Blog Archive